Newsfeed

Chaos Divine: Metallisk kraft fra down-under

Chaos Divine - Colliding Skies

Det har kommet flere kvalitetsalbum fra Australia de siste årene, blant annet fra et av mine favorittband, Ne Obliviscaris, men siden dette bandet spiller progressiv power metall eller det man nå til dags gjerne kalles moderne prog metall, tenker jeg mer på Voyager sin siste.

Dette er mitt første møte med bandet, og med det de har klart snekre sammen på Colliding Skies, er de et band jeg kommer til å følge tett de neste årene for eventuelle konserter og framtidige slipp.

Det begynner med Landmines, hvor vokalist Dave Anderton viser fram stemmeprakten sin over ambiente lyder og gitarspill, før resten av bandet slår inn, og viser på en fortreffelig måte hva man kan forvente av resten av plata.

Jeg vil ikke kalle dette verken et komplett eller variert album, men hvert parti i alle sangene er gitt tid til å utvikle seg. Det er ingen som står noe særlig ut i forhold til de andre, men alle holder høy kvalitet. Hvis jeg allikevel skulle trekke ut noen, må det bli midtsangene med “Painted With Grey” som beveger seg mot melo death, “Symbiotic” som er en relativ rolig sang og en fryd å høre på, og “Tides” som kanskje har det beste melodiøse partiet på skiva.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*