Newsfeed

Thurisaz: Morgengry i svartmetalland

Thurisaz – The Pulse Of Mourning

Det belgiske bandet slapp sitt fjerde album i slutten av mars, og jeg tenkte jeg skulle ta å skrive en liten anmeldelse, siden det falt så i smak hos meg.

Navnet sitt har de tatt fra norrøn mytologi, og er navnet på landet til kjempene. Musikkstilen er melodisk svart metall, men det slekter veldig på melo death, og band som Insomnium og Swallow The Sun. «The Pulse Of Mourning» skifter ofte mellom det skjøre og vakre, til brutalt svarte.

Det starter med to korte sanger i Longing…, som bygger seg opp med et gitarriff, før vokalen kommer skrikende inn i …For A Change, og de første tegnene på de gode melodiene bandet har klart å utvikle. Jeg synes at albumet først kommer skikkelig i gang med tredje sangen Patterns Of Life, som har god driv i introen og når growlingen kommer, med litt folketoner, før den går over i et godt melodisk parti med ren vokal.

Tangram er en rolig, instrumental pianolåt, mens i platas lengste låt, One Final Step, viser de igjen sin teft for gode melodier i kombinasjon med svartmetallen. In All Remembrance er for min del den beste låta her, og har fra to minutter en sterk, følelsesrik ren vokaldel, som slår over til en hardere del med samme melodi men med growling og fiolinspill, og dette mønstret går igjen èn gang til, før låta avsluttes med gitar solo og koring.

Det er mitt første møte med bandet, men det blir nok langt ifra det siste, og blir fristet til å ta en kikk på back-katalogen deres, siden dette albumet gjerne blir sett på som det svakeste i diskografien deres.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*