Newsfeed

Föllakzoid: Psykihagelig

Föllakzoid - III

Det chilenske bandet kom med, som navnet på skiva antyder, sitt tredje album tidligere i år. Det er ikke ofte jeg hører på psykedelisk rock, men kicka enormt til Electric videoen deres, som har et svaiende driv gjennom hele sangen, og den føles egentlig veldig elektrisk ut.

Jeg er litt i bakleksa på anmeldelser etter tiden min i Hissig, så jeg vil prøve å dytte ut en del anmeldelser innimellom de nyeste skivene jeg hører på. Uansett så kommer det ut færre utgivelser i sommerferiemånedene, og kanskje en eller annen av de månedgamle utgivelsene finner nye lyttere.

Skiva, eller musikken til bandet har både sterke og svake sider. De sterke er at det er driv i låtene og lyttervennlige melodier. Svakhetene er at alle låtene er stort sett like, og har samme rytme og driv. Dette hører jeg også på tidligere materiale de har gitt ut. Så dessverre liten progresjon i komposisjonene.

Det som ville fungert godt, og som jeg tror bandet er flinke til, er livespilling. Tross sine svakheter er dette en god utgivelse, som fikk mange spins hos meg, og hvis du er ukjent med bandet, bør du absolutt sjekke det ut. Før en eventuelt neste utgivelse, ville jeg ønsket mer variasjon i rytmene, radikale overganger mellom partier, og progressivitet i melodiene.

De har med Electric på samlealbumet «Lullabies For The Sleeping Gypsies» fra Sacred Bone Records, plateselskapet som også huser blant andre norske Jenny Hval og regissør David Lynch.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*