Nyhetsfeed

Kingcrow: Velsmurt maskineri

Kingcrow - Eidos

Italienerne befinner seg i krysningspunktet mellom moderne prog rock og metall. Deres forrige skive, «In Crescendo» havnet på topp 10 lista mi i 2013, så jeg hadde selvfølgelig høye forhåpninger til deres nyeste. Beleilig nok kom den ut mens jeg var i Italia, så settingen var satt til å få noen gode musikkminner.

Sett under ett, er dette en svært god skive, hvor hver av låtene er utviklet nok til å stå støtt på egen hånd. I forhold til deres forrige, kommer den i mine ører ikke helt opp. Jeg har prøvd å sammenligne de to albumene, og sette de opp mot hverandre. Utenom de 3 beste sangene på dette albumet, som At The Same Place og tittellåta, så står fortsatt «In Crescendo» igjen som min favoritt.

Ikke misforstå meg. Dette er en skive jeg hørt på svært mye, og som jeg kommer til å komme tilbake til utover året. Av umiddelbare musikkreferanser en kan knytte til bandet er gjerne Pink Floyd, Steven Wilson, Riverside og det jeg liker å kalle den moderne europeiske prog metall scenen.

Er du på jakt etter velprodusert, melodisk prog metall av den lettere sorten, så er dette en sterk anbefaling.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (471 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*