Newsfeed

Mopti & Bendik Baksaas: På Villspor

Oslo Jazzfestival

Foto: Helena Bosdal

I dag har jeg valgt å gå for et yngre band i Mopti & Bendik Baksaas, som spiller moderne jazz i fusjon med elektroniske influenser.

Jeg går på konserten ut fra informasjonen som står om dem. Dessverre gir denne et veldig skjevt bilde av hva du faktisk får, siden den eksperimentelle hip-hop’en bandet sier de spiller, i beste fall utgjør fem prosent av totalen. Ja, det går mye på samplinger av stemmer, ikke at dèt akkurat er hip-hop, og ja, det er noen dvaske beats der. Men de elektroniske elementene går stort sett mer i retning atmosfære, ambient, elektronika og faktisk noe noise som har forvilla seg inn der, og sånt liker man jo.

Gjennom hele konserten føles det ut som det mangler en lederperson som både kan kommunisere med publikum og kan ta føringen i forhold til komposisjonenes retninger. Så de framstår mer som et backingband, som er synd, siden de er flinke musikere.

Med to dager igjen av festivalen, kommer jeg til å gå på trommis Paal Nilsen Love Large Unit på Victoria i dag, og jazzrock bandet Hedvig Mollestad Trio på Buckley’s i morgen, lørdag, så forvent anmeldelser av disse også.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

1 Kommentar på Mopti & Bendik Baksaas: På Villspor

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*