Newsfeed

Paal Nilssen-Love Large Unit: Double Up n then some

Foto: Matija Puzar

Av fredagens konserter har jeg valgt meg ut trommefenomenet Paal Nilssen-Love og hans fjorten manns store band på Victoria jazzscene. Han blir jeg gjerne omtalt som en grensesprenger innenfor moderne jazz, og er en som gjerne inviterer musikere fra andre kontinenter til samarbeid.

Det kan virke som om man har prøvd å fusjonere sammen to band. På scenen finner man to trommiser, to perkusjonister, to tubaer, to saksofonister og to basser. Finske Tommi Keranen står for elektronikken, og jeg syns vi kan putte gitaristen i samme kategori, siden han bruker gitaren mer som et lydinstrument, enn faktisk å spille på den. I tillegg er det to blåsere på henholdsvis trombone og trompet.

Musikalsk vil jeg si at de ligger innen konseptualismen, hvor de prøver å sette lyd, enten på opplevelser og fantasier, eller på hvor langt de klarer å strekke forståelsen av hva som anses som musikk i form av kontrollert kaos. Det er også morsomt å se hvor lite lyd fjorten musikere er i stand til å lage.

Han har invitert med seg perkusjonistene Celio de Carvalho og Paulinho Bicolour, og de legger et sør-amerikansk, folkelig teppe over musikken, blant annet med bruk av bue. Jeg syns gruppa gjør en veldig god konsert god konsert i kveld, med godt samspill og mange krumspring på veien.

En ting som jeg ser alt for lite av på jazzkonserter, er salg er merhandise, men det hadde de her, som jo er positivt, og som kan gi betydelige ekstrainntekter i kassa til reisende musikere.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*