Newsfeed

Kloner det til for seg

Klone – Here Comes The Sun

Det er fortsatt en del album jeg har hørt gjennom sommeren som jeg ikke har fått skrevet om. Franske Klone kom med «Here Comes The Sun» i mars, og det er en såpass bra skive, at jeg ville skrive noen ord om den.

Bandet ble dannet i 1999, et år hvor musikkinteressene mine lå helt andre steder enn metall, og jeg kommer om noen dager til å komme med en anmeldelse av ei plate jeg hørte på det året, som blir å finne i «The Classics».

En ting jeg finner rart med dette albumet, er de tre første sangene, som er trygt forankret i Sting sitt musikkunivers. Ikke at de ikke er gode sanger, men likheten er så åpenbar og spesielt tredje sangen Gone Up In Flames er ren plagiering. Selv om de er tålelige, så er det først fra fjerde sang, The Drifter at plata kommer skikkelig i gang. Selv om dèt blir å overdrive, når musikken skifter retning mot atmosfærisk post metall og sterke vokal linjer.

Bandet har en svært god vokalist i Yann Ligner, som bidrar stort til løfte låtene, som allerede er bygget på et godt fundament. Som i Nebulos hvor han har lange monotone, men allikevel følelsessterke vokallinjer som synes å sveve over gitarriffene.

Halvveis ut i plata, går den inn i en instrumentallåt med Gleaming, som står ut mest på grunn av basslinjen, men er en behagelig låt å høre på, som stadig skifter retninger utover sangen. Når vokalen plukkes opp igjen i Grim Dance, så er vi også ved albumets beste spor, som har en svært god vokaldel, og når bandet klarer å prestere såpass, så skjønner jeg ikke hvorfor de skal drive å plagiere andres sound.

Dette er en veldig god skive, men som jeg har nevnt låner de ofte litt for mye av andre band og artister.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*