Newsfeed

Milliliter alkohol pr minutt

Hvorvidt John Henry “Bonzo” Bonham (31.05.1948 – 25.09.1980) er den beste trommeslageren noensinne er det delte meninger om, men at han er en av de mest forfyllede er det knapt tvil om! Uten at jeg kjenner alle rockens trommeslagere inngående så er det vel bare Keith Moon som kan måle seg med konsumerte milliliter alkohol pr minutt fra fylte 16 år.

Uansett så fikk Bonham sin første skarptromme som 10 åring, og fem år senere avanserte han til å være den stolte eier av et helt trommesett. Dermed var tiden inne for å gjøre det som de fleste unggutter drømte om på den tiden. Spille i band. Det ble en rekke lokale band, og viktigst var nok Band Of Joy som hadde en vokalist med navnet Robert Plant. Omtrent samtidig var Yardbirds i ferd med å gå i oppløsning og Jimmy Page var ivrig etter å starte et nytt band.

Page kontaktet sin gamle venn Plant og dermed var gitar og vokal vel ivaretatt i denne nye musikkonstellasjonen. Plant anbefalte Bonham som trommeslager, men den godeste «Bonzo» var ikke spesielt ivrig etter å bli heltidsmusiker. Til slutt ble operasjon overtalelse vellykket og Led Zeppelin ble født.

«en svært energisk og hardtslående trommeslager som kunne ta lange soloer både på scenen og i studioet»

Selv om Plant og Page var de naturlige frontfigurene i Led Zeppelin, fikk også Bonham mye oppmerksomhet. Han var en svært energisk og hardtslående trommeslager som kunne ta lange soloer både på scenen og i studioet. Om Bonham var en villmann på scenen, var han om mulig enda villere utenfor. Han var glad i en fest, og selv om den beskrivelsen også passer på de andre medlemmene, var det Bonham som levde mest opp til rock n’ roll-livsstilen av de fire medlemmene i Zeppelin. Han var kjent for å feste hele natten og enda litt til. Dette ble også hans død.

25 september 1980 drakk han tett hele dagen, og obduksjonen etter at han ble funnet død viste at han hadde drukket førti enheter med vodka på de siste 24 timene. Dødsårsaken var væske i lungene, da han hadde blitt kvalt av sitt eget oppkast. Kort tid etter Bonhams død bestemte de gjenlevende medlemmene av Led Zeppelin seg for at det ikke var noe poeng i å fortsette. Gruppen, som var kanskje verdens mest populære band på første halvdel av 70 tallet ble oppløst.

Lenker
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jimmy Page fyller år. | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*