Newsfeed

Dreadnought: Vilt og vakkert

Dreadnought – Bridging Realms

Denne amerikanske kvartetten blander vilt doom, folk, svart, heavy prog, psychedelia og egentlig alle ingredienser de skulle trenge til å lage musikken sin, som jeg vil kalle både jordnær og mystisk, eller såkalt skogsmetall.

Kvartetten kom med debuten sin «Lifewoven» for to år siden. Det var et album jeg likte veldig godt, og på deres nye viderefører de den formelen de brukte der, med lange progressive sanger. Selv om de er tungt influert av ulike retninger metall, ligger uttrykket deres innen det vage post-metall landskapet.

Les også: Omtale av «Lifewoven» på Hissig.no

Plata består av fem sanger, hvor alle utenom èn har spilletid på over ti minutter. Det starter med Ode To Ether hvor introen er fløyte over ambiente lyder, før magisk kvinnesang kommer inn. Når jeg prøver å visualisere musikken, så ser jeg huldra, nøkken og andre skoglige fantasifigurer. Og fra doom-dypet skrikes det i svart, og selv i mørket klarer bandet å holde på skjønnheten i musikken sin.

De bruker en del ukonvensjonelle instrumenter til metall å være. Her blir saxofon og fløyte brukt aktivt, i tillegg til piano og mandolin. En ting jeg var misfornøyd med på det forrige, var produksjonen. Denne gangen høres det mye bedre ut, men de har fortsatt mye å gå på. Heldigvis går ikke dette utover musikken som bandet lager.

Min foreløpige favoritt er fjerde sangen, Transpiration, som åpner med lett gitarspill, før den fortsetter mer inn i tyngre prog rock riff. Den blander syttitallet med nyprog, og drar litt avslappende jazz inn i mixen.

Dette bandet fortjener mer oppmerksomhet enn de i har fått hittil, for dette er en meget god utgivelse, og jeg skulle likt å se dem over dammen en gang i nær fremtid.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*