Newsfeed

Absolutus: Skyggefullt

Absolutus - Pugnare In Iis Quae Obtinere Non Possis

Det som først fikk meg interessert i denne skiva var den skyggeaktige, industrielle ambienten som flere av låtene her befinner seg i, ellers er dette en god svartmetall-skive, med noen feite riff, og mye atmosfære i låtene.

Dette belgiske enmannsbandet kom med debuten sin tilbake i 2005, og deretter en ep i 2008, før det ble stille med utgivelse av nytt materiale, og flere av låtene deres nye kan spores flere år tilbake. Et problem med denne utgivelsen, er at høres ut som en split, hvor gitarist og vokalist Abstrusus lager de instrumentale sangene separert fra svartmetallen, som har en mer mørk atmosfære, men mindre industri, noise og ambient.

Første låta Abyssus Abyssum Invocat, prøver å sette standarden for resten av dette albumet, hvor man befinner seg i en skyggefull tunnel som leder ut i en fuktig grotte med tidvise lysglimt i form av bortkomne stemmer. Desverre lever ikke resten av albumet opp til denne overbevisende begynnelsen, men det er ikke noe dårlig album av den grunn.

Det beste sporet på skiva, utenom ambientlåtene, er Pugnare In Iis Quae Obtinere Non Possis, som går fra en typisk, ganske kjapp atmosfærisk svartmetalldel, til halvveis uti, hvor låta skifter helt karakter, og går over til et godt melodisk gitarspill. Jeg hadde vært mye mer interessert hvis han hadde klart å fusjonere ambient med svart metallen mer sømløst, og bygge låtene med utgangspunkt i begge leire.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*