Newsfeed

Riverside: Streber mot perfeksjonisme

Riverside - Love, Fear And The Time Machine

Mens de to forrige albumene var progressive i forhold til å utvide lydbildet sitt i nye retninger, har polske Riverside på «Love, Fear And The Time Machine» tatt et tilbakeblikk mot prog rockens gullalder, og vevd disse influensene sømløst inn i sin egen musikk.

Frontmann Mariusz Duda kan ses på som Steven Wilsons polske motstykke. Begge synger, har et overoppsyn over hele produksjonen av materiale, og har sine egne soloprosjekter. De samarbeidet på sangen The Old Peace, som var skrevet av en fan som hadde gått bort, hvor pengene av salget gikk til veledighet.

Man finner store likheter i lydbildet til Wilson og Riverside, og på deres siste manifisteres disse likhetene kanskje enda mer enn de har gjort tidligere. En annen utgivelse jeg kan sammenligne denne med er Kingcrows siste. Men der «Eidos» “feilet” med å klare å gi sangene ordentlig tyngde, synes jeg det er flere på dette som kan rettferdiggjøre å gi albumet topp karakter.

Istedenfor å overkomplisere sangene, holder de det enkelt, “Less Is More”. Skulle jeg trekke ut enkeltdeler som jeg hittil har funnet, må det være gitar/keyboard soloen i Caterpillar And The Barbed Wire fra fem minutters merket, som minner om «Amiga» albumet til S.B.B., og den snikende gode introen til Discard Your Fear.

I forhold til «Anno Domini High Definition» og «Shrine Of New Generation Slaves», synes jeg dette albumet er mer tilbakelent, og kan betraktes mer som progressiv rock enn metall. Det høres ut som de har tatt alt av tidligere materiale, putta det i en kakeform og pynta det med influenser fra syttitallets europeiske progscene, og noen nyere band, som Opeth på sitt mest sårbare. Resultatet er et album hvor man tydelig hører influenser fra band som S.B.B., Genesis og Nick Drake bakt inn i et lydbilde som er umiskjennelig Riverside.

Det skal nevnes at Riverside er det bandet som har hatt overlegent best lyd av alle band jeg har sett på John Dee i årenes løp, så jeg håper at de kommer tilbake til Oslo, gjerne på en større scene, og gir en konsert av tilsvarende kvalitet igjen.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Riverside med ny video | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*