Newsfeed

Ahab: Elveskumring

Ahab – The Boats Of Glen Carrig

Det tyske bandet, som omtaler musikken sin som «nautisk doom», slapp nylig sitt femte album, «The Boats Of Glen Carrig». Det er ikke ofte jeg hører doom, utenom innen space, men jeg liker mye av det jeg blir servert her.

Det har tatt litt tid å komme seg igjennom de fem sangene og bonussporet The Light In The Weed (Mary Madison), som alle utenom èn varer i ti munitter pluss. Ulik mye av metallen jeg hører, er det ingen kjappe partier her, men musikken bølger mellom rolige, melodiske partier som går mer i retning post-metal og atmosfærisk prog rock, og mørkere doom partier.

De første lette tonene i førstesangen The Isle minner om en mellomting mellom Maudlin Of The Well og islandsk atmosfærisk rock, før det litt uti går dystrere for seg med lange seige riff og strupesang rett fra kirkegården. Også andre sangen starter som første, men jeg må presisere den gode effekten, de rolige delene gir, der de skyller over vannflaten, og når de tyngre delene kommer inn, er det som å bråvekke deg fra en lett behagelig drøm.

Det er vanskelig å finne noen favoritt blant låtene, siden det virker som om alle har sine gode og dårlige sider, men mest gode, og for de som er ukjent med bandet eller funeral doom, passer det godt til fans av melo death og prog death.

Å høre på denne skiva, er som å seile opp en øde elv, døsende i skumringen, og bandet skal ha for at de lager et uttrykk og en stemning som er i tråd med den musikk de sier de lager. De få problemene jeg har med plata, er at noen av doom delene kan bli litt for statiske og monotone i lengden.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*