Newsfeed

Myk tilbedelse av Mørkets Herre

Ghost – Meliora

Har du ikke hørt om Ghost (eller tidligere Ghost B. C., i USA) så start med å lese medlemseksjonen i følgende Wikipediaartikkel. Gjort det? Bra! Da har du litt bakgrunnsinfo til hva slags band det her er snakk om. Et band med masser av sminke, getup og schtick! De ligner kanskje mest tidlig-fase Kiss. Og deres sminkede satanistkonsept må du nesten like for å takle bandet i seg selv, for de smører tjukt på både live og i studio.

La oss så ta for oss årets album: «Meliora». En hyllest til Satan, og da den versjonen av Satan Milton beskriver i Paradise Lost. Teatralsk og svulstig nesten. Okkult som bare det. Satt til toner vi ikke har hørt siden søtti tallet (tenk Blue Öyster cult). Høres ikke det fantastisk ut så vet ikke jeg! Eller vi hørte dem forsåvidt ved Ghost sin forrige utgivelse også da, men det er likevel ganske sjelden kost!

Papa Emeritus og hans luciferianske ensemble har igjen lagd en skive som er spekket med låter ledet an av gode gitar melodilinjer. De er mer myke enn harde, og grenser veldig nære AOR til tider. Ja om du ikke fikk med deg teksten da.

“Two star crossed lovers reaching out, to the beast, with many names” (hentet fra låta He Is). Og som alle vet; kjært barn har mange navn. Jo mer kjær, jo fler navn.

Og det var liksom dette kjære barnet som alt vender tilbake til med Ghost. Jeg skjønner de som synes det er litt teit. De er ikke videre subtile, snarere tvert imot. De gnir tematikken sin grundig inn. Personlig synes jeg det er sjarmerende, som et spøkelseshus på tvilsomt tivoli. De fleste låtene på «Meliora» etterlater meg med et smil om munnen. Og de fleste av dem kunne blitt spilt på P4.

He Is er min favoritt fra albumet. En behagelig og god kjærlighetserklæring til mørkets prins. Elgitarens myke strenger maner fram en scene hvor to elskende gir seg hen til den mørke siden. Beroligende og fengende på samme tid. Igjen blir jeg brakt tilbake til Blue Oyster Cult. Noe jeg setter veldig pris! Tyngre låter er også å finne på «Meliora». Lån øret til Majesty, og nyt.

Det klart verste med albumet må være at jeg snart har hørt meg lei på det. Noe som for min del vil si at jeg ikke kan høre på det på rundt et års tid eller så.
Med andre ord er det synd på meg, men kanskje du ikke er i mine sko riktig ennå?  Gi Ghost litt tid, og jeg tror du også vil bli konvertert.

Anmelderen er klar over at Ghost sitt image er et image, og kun det.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*