Newsfeed

Negative Vibe Records label night

Foto: Nanna Wolden

I dag stiller plateselskapet Negative Vibe Records opp fire av sine band på John Dee for litt scene-erfaring, i tillegg har de invitert med seg hardcore-bandet Attan til å delta. Jeg skal ikke påstå at dette er den musikkformen jeg hører mest på, men det er alltid morsomt å høre hva som foregår i Oslos undergrunns-musikkmiljøer, og etter noen livlige konserter i fjor, stiller jeg gladelig opp i dag.

Første band ut i dag er Oslo-bandet Causing The Exile, som spiller brutal tech death. Det er tredje gang jeg ser de live, og jeg setter alltid pris på det de leverer på scenen. I dag stiller de uten trommisen sin, noe som går veldig ut over trøkket i musikken. En annen ting de burde vurdere er å inkludere en lydmann i bandet sitt, for selv om de viser god fingerteknikk, klarer de ikke å overføre dette gjennom lydanlegget, og det er relativt få ganger jeg hører noe av gitarsoloene deres.

Neste band opp er trioen Grinding Fortune som også er Oslo-baserte. Jeg blir ikke så voldsomt imponert over hva de serverer, og dette er helt klart ikke musikk for mine ører. Jeg ser av t-skjortene deres at innflytelsene kommer fra Corrotion Of Conformity, som er et crossover metalband, og stoner og sludge elementer høres idet bandet begynner å spille.

På gitaristen sin skjorte står det Black Flag, som er et post-hardcore band, og det er innen denne sub-sjangeren at storparten av musikken deres ligger. Det er veldig enkel, straight forward musikk, ikke så veldig hard. Litt overrasket at de er tilknyttet Negative Vibe Records, siden jeg trodde linjen deres var av det hardere slaget. Flere ganger under konserten står både gitarist og bassist og jokker rundt trommesettet, og det ser mer ut som de er på bandøvning enn å stå på en scene foran ivrige lyttere.

De to neste bandene på scenen kommer til å gå fort i glemmeboken. Negative Vibe har invitert med seg nord-norske Attan, som spiller helt straight hardcore uten noen særlig særegenhet i seg, og det samme gjelder også neste band, Machete, som tross alt gjør en ganske god konsert.

Det bandet i kveld som både gjør det best på scenen og får best respons fra publikum er uten tvil sistebandet Blodspor. De har invitert med seg to vokalister i kveld, Ampmandens Døtre sin vokalist Anders, og Sindri Bråthen Mehl fra Mirramaze. De kom med skiva «A Healthy Dose Of Hatred» i februar, og er allerede ferdig med materialet til oppfølgeren som kommer iløpet av høsten.

Alt i alt syntes jeg alle bandene gør en god jobb på scenen tross alt, men skulle jeg gitt de et godt råd, så er det å stå ut fra røkla, og det var den ingen som gjorde i dag.

Lenker:
Causing The Exile
Grinding Fortune
Attan
Machete
Blodspor
Negative Vibe Records

 

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*