Newsfeed

Iron Maiden: Magisk

Iron Maiden - The Book Of Souls

Iron Maiden er tilbake med nytt album, «The Book of Souls». Her kliner de til med en rekke låter som er i sann Iron Maiden tradisjon, og man blir dratt med på en følelsesladd og tankevekkende reise, som medbringer stiv nakke og sliten røst!

Albumet er nummer seksten i rekken av album, og bare etter å ha hørt første riffet er det ingen tvil om at dette er et Iron Maiden album. Det tar deg med på en emosjonell reise, og det er mulig det vil kjennes litt i hjerterota!

Både gjennom fantastiske tekster som er poetiske og følelsesladde, fete riff som vil varme enhver metalfan godt inne i bringa, og ikke minst den umiskjennelige kraftige stemmen til Bruce Dickinson som er en sentral del av den herlige musikken til Iron Maiden. Sammenlignet med tidligere album vi jeg si at det er lagt noe større vekt på emosjoner, særlig med tanke på deres forrige album «The Final Frontier» som dro deg med på en intergalaktisk rom odyssé.

Hver sang er i en klasse for seg selv, likevel komplimenterer de hverandre slik at det blir et helhetlig album. Man kan høre at de har hentet inspirasjon fra de gode gamle klassikerne sine, men ikke en slik grad at det blir helt likt. I flere av låtene kunne man kjenne igjen elementer fra sanger som Fear Of The Dark, Number Of The Beast og Run to the Hills, noe som er med på å bevare den gode feelingen som man får ved å høre en Iron Maiden låt.

“Samspillet i det instrumentale er magisk”

Flere av soloene i sangene får nakkehårene til å reise seg, og særlig godt er det når man så vidt kan skimte en bass som følger med disse gåsehudfrembringende soloene. Samspillet i det instrumentale er magisk, og det alene ville vært et fantastisk album. Det er herlige harmonier, riff og soloer som oser av Iron Maiden, og gjør meg helt salig i det jeg hører dem.

Iron Maiden er virkelig tilbake med et mesterverk av et album, kanskje ett av sine beste. De er tro i sin tradisjon, og om man er vært fan siden de startet, oppdaget dem for bare noen år siden, eller om man blir kjent med dem gjennom dette albumet vil jeg påstå at dette albumet representerer Iron Maiden på sitt beste.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About permafrost (5 Articles)
bla bla bla bla

Leave a comment

Your email address will not be published.


*