Newsfeed

Elephant9 med Terje Rypdal: Stillestående

Foto: Johannes Andersen

Jeg tenkte å slå to fluer i et smekk, da Elephant9 med Terje Rypdal stiller på scenen på Rockefeller i forbindelse med lanseringen av sitt nye album, «Silver Mountain».

Les også: Terje Rypdal konsertanmeldelse i Hissig

Kvartetten har holdt på siden 2006, og ga ut debuten «Dodovoodoo» to år etter. Jeg hørte noe på denne, og kan huske at jeg syntes det var helt grei fusjonsjazz. Inntrykket jeg sitter igjen med dagen etter denne konserten, er heller relativt dårlig. Og ikke misforstå meg, de er en gjeng dyktige musikere, og musikken de lager er til tider både tøff og psykedelisk.

Problemet mitt ligger i at hver sang kretser rundt en tone. Hver bidige sang. Ja, de bygger sangene sine godt. Eller det skal vel sies, Storløkken bygger sangene sine godt, og jeg får inntrykk at resten av bandet er for fokusert på hans styring, både med tanke på komposisjoner og når de står på scenen, til at de klarer å skape kontakt med det publikumet, som tross alt stiller opp, og er de som kanskje kommer til å kjøpe skiva.

Jeg håper, at når en av mine gamle gitarhelter, og åpenbart Storløkkens også, kommer på i andre halvpart av konserten, at de skal klare å gå utenfor den veien de fulgt hittil. Og fra de første tonene fra Rypdals gitar, øyner jeg håpet. Dessverre fortsetter det rundt Storløkkens komposisjoner, og deres nye utgivelse er klart en skive jeg ikke kommer til å sjekke ut videre. Egentlig er jeg overrasket hvor stivt dette høres ut, men er du klar for litt tøff, monoton, eksperimentell og psykedelisk jazz (ikke til å forveksles med acid jazz), så vil du nok like deres siste utgivelse.

Lenker:
Elephant9
Terje Rypdal

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*