Newsfeed

Firkløver på John Dee

Foto: Nanna Wolden

I dag stiller de tre Oslobandene Shot At Dawn, Silence The Sky og Timeworm, sammen med Bergensbaserte Sverm. Musikken de spiller kretser stort sett rundt hardcore, og alle bandene gir maks av seg selv på scenen.

Jeg må begynne denne konsertanmeldelsen med å si at når det kommer til hardcore, har jeg gitt Oslo-scenen nok sjanser til å prøve å overbevise meg om at dette er en sjanger det er verdt å bruke mer energi på. Jeg setter pris på at bandene er aktive og gir publikummet sitt gode konserter, men det som kommer ut av høytalerne pirrer ikke mine musikkværhår.

Det første bandet i dag, Timeworm, er det bandet som fungerer best for meg i kveld. De bygger mye atmosfære mellom låtene og i det instrumentale, men i vokaldelene beveger de seg mer innenfor punka hardcore med vokalist Stian som ser og låter som han dratt rett ut av et amerikansk sludge band. Helt grei musikk live, og det å høre på deres siste utgivelse, «Luminscent Wake», i etterkant viser et band som har mye å gi, men har også mye rom for utvikling i flere av de retningene de allerede inkorporerer i musikken sin.

Neste band, Silence the sky, har jeg allerede sett et par ganger før. Musikken de spiller er progressiv metalcore, men i motsetning til andre band innen sjangeren, er det mest fokus på growling-vokalen. Jeg forsto det sånn at vokalisten med ren vokal ikke var fast medlem av bandet, men han hadde god, kraftig vokal. Dessverre kom han veldig falskt ut flere ganger i de partiene han bidro på. Bandet gjorde en god konsert, men jeg syns ikke de har produsert interessant nok materiale  enda, til å være et band jeg gir mye oppmerksomhet. De bør gå utenfor det standariserte prog metalcore-lydbildet som mange band innen sjangeren bruker nå om dagen.

Fra Bergen stiller Sverm opp, som spiller hardcore punk i kombinasjon med thrash og dødsmetall. Bandet gjøre en helt grei konsert, men musikkmessig er de absolutt ikke et band jeg tenker å følge videre.

Hovedband i kveld, Oslo-baserte Shot At Down, som kom med ep’en Legendary tidligere i år. De hadde lovet på forhånd å holde en enda mer energisk konsert enn det de gjorde sist de spilte på John Dee, og de skal ha for at de hoppa rundt på scenen, spesielt gitaristen som så ut til å være snytt ut av Van Halen i glansdagene deres. Jeg syns de holdt det de hadde lovet, i hvert fall når det kom til energi på scenen. Musikken deres, som de andre bandene i kveld, er ganske straight forward hardcore med mye metal innflytelser, og for min del fungerer bare sånn halvveis, og det er lite å glede seg over her.

Lenker:
Shot At Dawn
Sverm
Silence The Sky
Timeworm

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*