Newsfeed

God Is An Astronaut: Velsmakende

Foto: Arash Taheri

Irske God Is An Astronaut har hatt en høy stjerne innenfor post-rocken lenge, og selv om jeg har hørt mye om den, har jeg av en eller annen grunn ikke hørt noe av dem. Kveldens konsert overbeviser meg at dette er et band som er verdt å sjekke ut nærmere.

Musikken kvartetten spiller er instrumental, med noe atmosfærisk stemmebruk, og jeg beveger seg mellom suggerende rockerytmer, og i mye av musikken finner du electrorock. Band jeg gjerne kunne sammenlignet dem med er Manes og Sunset In The 12th House.

Ettersom jeg har litt linseproblemer i dag, og scenelys ikke er noe særlig å få i øya, tilbringer jeg mesteparten av konserten med lukkkede øyne, og utenom en bedugget kar som står bak meg og stadig vekk dulter huets sitt i ryggen min, fungerer denne musikken godt i det mørke og avslappende miljøet som dannes i min blindhet.

Blå er fyllt til randen av fans, og de oppfører seg som en symbiotisk masse som reagerer på alt bandet fyrer ut av høytalerne. Med en diskografi som strekker seg tilbake til 2002s kritikerroste «The End Of The Beginning», har bandet fortsatt med å gi ut gode utgivelser, og kom tidligere i år med sitt nyeste album «Helios/Erebus».

Noe spesielt er det at bandet ikke har forband, men de setter standarden fra første tone, og gir det oppmøtte publikummet en godt gjennomført konsert.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. God Is An Astronaut melder overgang til Napalm Records | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*