Newsfeed

Atom™ og Robin Fox: Tom scene

Foto: Ultimafestivalen / Henrik Beck

På Parkteateret i dag stiller duoen Atom™ og Robin Fox, gir et skuelystent publikum en elektronisk-visuell opplevelse.

Les også: Ultima: John Persen og Olivier Messiaens

Som oppvarming gjør duoen Amnesiac Scanner en sjelden opptreden med en halvtimes show. Sjangermessig holder de seg stort sett innenfor elektronika og ambient, med mye spoken words sampla inn i musikken. I tillegg er det partier som inneholder glitching, industrielle lyder og drum n bass, og den dype bassen setter seg ganske godt i kroppen de gangene de kjører den ned, og både musikken og lysshowet de kjører minner meg om en Aphex Twin konsert jeg var på for en del år siden. Duoen holder en helt grei konsert, men i forhold til ny musikk, som Ultima promoterer, synes jeg ikke de passer inn med den retro-elektronikaen de kjører.

Atom™ er aliaset til den tyske komponisten, musikeren og plateprodusenten Uwe Schmidt, som samarbeider med den australske videoartisten Robin Fox. Mens det var ganske lett å bryte opp musikken til Amnesiac Scanner, er desto vanskeligere å gjøre det med disse, men jeg vil si det er en blanding mellom elektronika, dark ambient og industriell noise.

Prosjektet de kjører, «Double Vision», baserer seg på video og tre lasere, rød, blå og grønn, som samspiller og beveger seg i takt med musikken, og resultatet er et transe-aktig og surrealistisk show. Spesielt er det at de to artistene ikke står på selve scenen, men fortsatt kommer alt det visuelle og det auditive derfra, så publikum er nødt til rette oppmerksomheten sin dit og opp i taket, og ikke mot miksebordet.

Jeg liker både det jeg ser og det jeg hører, og synes det er et godt samarbeidsprosjekt mellom de to artistene, som er med på å pirre flere av sansene mine.

Lenker:
Atom™
Robin Fox

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*