Newsfeed

Den gyldne og kjedelige melodeath middelveien

Amorphis - Under The Red Cloud

Av melodeath banda fra Sverige, som jeg en stund var veldig opptatt av, så nådde aldri Amorphis helt opp. Og jeg kan ikke si at denne nye releasen bedrer inntrykket betydelig.

Jeg kan oppsummere skiva med et ord: ok. Den er helt ok.

Den er ikke spesielt spennende. Den er ikke spesielt agressiv. Den prøver riktignok å bygge opp veldig storslåtte og episke lydbilder (massiv symfonisk synth og løpende gitar soloer bidrar her) men selv ikke der klarer jeg å bli helt tatt med dit hvor de ønsker å ta meg.

Til slutt slo det meg at det er mangelen på aggresjon og kaos som gjør slik at jeg faller av. Det er både ren og growlende vokal prestasjoner, men sistnevnte der blir overkjørt. I stedet for at de forskjellige sidene bygger hverandre opp, så får den rene heavy metal vokalen dominere såpass mye at den andre blir mer som pynt. Jeg savner et ektefølt sinne på denne skiva. Jeg vil at noen skal rive meg ut av stolen og inn i musikken. Ikke bare prikke meg litt på armen og spørre pent om jeg “vær så, vær så snill” kan gidde å være med.

Allikevel er det ikke et rent hat jeg har til Under The Red Cloud. Det er mange ålreite melodilinjer, men det blir ikke til at jeg har lyst til å høre dem igjen når jeg vet at kontrasten de stiller med ikke virker genuin. De klamrer seg hardt til middelveien. Dessverre funker ikke det på meg.

Men kanskje det er annerledes for deg?

Lenker
Hjemmeside
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*