Newsfeed

Frevo: Med nye måter å spille på

Den siste konserten jeg får med meg iløpet av denne halvannen lange uka som Ultima festivalen har vart, er gitarduoen Frevo, som inntar Loftet, hvor de framfører verker av fire komponister.

Duoen består av Andreas Karlsen og Pål Granum, som også er hovedmann bak fusjonsmetall-bandet It’s The End, som ga ut en kritikerrost skive for en del år siden. Dette er langt fra mitt første møte med gitaristene, siden jeg er barndomsvenn av Pål, og har vært på en haug av konserter med dem opp gjennom årene. I dag framfører de verker av komponistene Peter Jakober, Evan Gardner, Herman Vogt og Therese Birkelund Ulvo.

Det første stykket er heller ukonvensjonelt, i det de bruker taktile transducere og omformer sine klassiske gitarer til høytalere. Lyden kan mest sammenlignes med det du får fra en theremin, litt «whoa whoa» og litt lyse toner spredt utover. Helt klart en interessant måte å bruke gitarene, jeg syns det er en heller avslappende begynnelse på konserten, som møter publikum.

Det andre stykket er mer tradisjonelt, hvor begge spiller på vanlig måte med fingerspill, og komposisjonen er helt grei, men uten å etterlate seg et ønske om å høre mer. Også i det tredje stykket, hvor bruker Andreas noe som ser ut som en barnegitar, men som er en soprangitar, er av mer tradisjonell art, og heller ikke den gir noe varig inntrykk.

I det siste stykket bytter de til elektriske gitarer, og det er ikke lagt så mye vekt på akkorder og toner her, men heller selve rytmen. Begge gitaristene sitter med øreplugger hvor det blir spilt av klikkelyder med forskjellig grunnpuls som utover i sangen utfyller hverandre. Et interessant konsept, men jeg ville likt høre tilsvarende, hvor det også legges like stor vekt på tonene som blir spilt, og ikke bare på løse strenger.

Lenker:
Hjemmeside

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*