Newsfeed

Communion Of Souls: Har mistet gangsynet

Communion Of Souls - Communion Of Souls

Norsk heavy metall band som har holdt på siden 2012 og nylig ga ut sitt debut album.

Bandet henter innflytelser fra sytti- og åttitallets heavy metall og hard rock scene, og av tydelige nikk kan nevnes King Diamond, Guns N Roses og Iron Maiden. Jeg syns de har mye godt å by på, men det er en del irritasjonsmomenter her. Først og fremst repetitive tekster, noe åpningssporet viser, tittellåta for både albumet og bandet, og selv om det er mange gode vokallinjer i denne, så gjentar de seg non-stop gjennom hele låta, og sånn fortsetter videre gjennom resten av skiva.

Jeg reagerer også på noe av gitarspillet. Riffinga fungerer utmerket, og stort sett også solo-spillinga, men på enkelte av låtene kan virke som de har hatt dårlig tid, og bare hivd på noen halvferdige gitarspor, og du hører det tydelig at det låter skikkelig surt og passer rett og slett ikke inn.

Vil dette albumet stå tidens tann som en god debut? Jeg tviler sterkt. Selv om det er mye talent her, baserer de for mye av materialet sitt på rene plagieringer, som på nest siste låt, Face The Future, hvor grunnriffinga er tatt rett fra Aerosmiths mest kjente låt. Å høre på skiva, er som å lytte til en hel haug med kjente band, uten at de selv klarer å formidle noe de kan kalle sitt eget.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*