Newsfeed

Mantric: Sludga motorpsykkel

Mantric - Sin

Oslo-bandet Mantric, som består av tidligere medlemmer fra Extol og Lengsel, slapp nylig sitt andre album «Sin».

Jeg likte godt Extols album «The Blueprints Dive» da det kom, men bandet ble oppløst i etterkant av dette. Debuten til Mantric fikk jeg ikke med meg, og av det jeg bandet serverer her, er det så vidt jeg husker, ikke mye som kan tilbakespores til Extol sitt sound. Musikken deres er en fusjon mellom Motorpsycho sine poppa elementer og eksperimentalitet, og progressiv sludge metall, og da tenker jeg gjerne på Intronaut.

Alle låtene her holder et veldig høyt nivå, både når det kommer til produksjon og låtskrivingen, og det er vanskelig å finne noen favoritter. Åpningslåta inviterer lytteren varsomt inn med litt noisy gitarspill og ren vokal, før growlingvokalen overtar, og vever musikken i et finbalansert mønster av mørke og gryning, og setter standarden for resten av plata.

I ren Motorpsycho ånd, kjører de på fra første takt i femte sangen, Die Old, med noe som kunne blitt tatt rett ut fra klassikerne «Trust Us» eller «Let Them Eat Cake». Også starten på neste sang, Marantha, starter i Tussler-stil, før den forsvinner nedi myra.

Det er en meget god utgivelse, og jeg anbefaler skiva for de som har et forhold til nevnte band og stiler, for her hyller bandet sine nærmeste innflytelser med et gjennomarbeidet produkt, som det er lett å like.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*