Newsfeed

Spurv og 1099 på Verkstedet

Foto: Arash Taheri

I dag stiller de to post rock bandene Spurv og 1099 på Verkstedet i Hausmannsgate. Det er første gang jeg er her, og jeg syns konsertlokalet fungerer sånn nogenlunde, men det er en del stressing for de som skal på do, som må presse seg gjennom de som står foran scenen, siden toalettet befinner seg på siden av scenen.

Da jeg begynte å høre på post rock, betydde det noe helt annet enn det gjør i dag. Da hadde det innslag av nu-jazz og elektronika, mens nå har bandene som befinner seg i sjangeren mer til felles med atmosfærisk rock, og kan bektraktes som lillebroren til post metall.

Supportbandet er Trondheimsbaserte 1099, som spiller ifølge Facebook-sida deres, instrumental post-rock, art-rock og post-yacht, som først høres ut som en tullesjanger, og etter litt research bekrefter jeg mine antagelser, siden yacht rock er navnet på en video-serie om livet til fiksjonelle sytti- og åttitalls soft rock stjerner.

De er en sekstett med tre gitarer, og scenen blir fort liten for så mange folk, i tillegg til alle lydprosessorene som fyller scenegulvet. Musikken de spiller er stort sett rolig, rett fram rock, med mange lange, repetitive partier, og en del solospilling du ikke hører noe av, og med dèt drukner alt av ledestemmer og noe som kan gi musikken noe form for retning, og bare sporadisk dukker det opp melodilinjer. Jeg stiller spørsmålstegn ved bruken av tre gitarer, når det er ingenting av det de spiller som krever mer enn en eller to.

Her er det dårlig låtoppbygging, lite dynamikk, og med et band som ser ut som de er på bandøvning, med knapt ett blikk i retning publikum, blir dette fort kjedelig. Du merker fort at de har lite live erfaring, og for min del blir dette for enkel musikk og en for dårlig konsert, til at jeg får lyst til å sjekke dem ut videre.

Hovedband i kveld er Spurv, og dette bandet har hele syv musikere i bandet, noe som betyr at to av gitaristene deres må stille seg opp foran scenen, og knapt gir noe plass til fotograf Arash til å ta gode bilder. Jeg hadde hørt i forkant at de har gode liveshows, men inntrykket jeg sitter igjen etter ikveld, er ikke spesielt positivt.

Blant medlemmene av bandet finner man både en fiolinist og en cellist, og jeg synes begge de instrumentene gjør musikken bandet spiller, mye mer spennende. Musikken de spiller er i likhet med supportbandet, instrumental post rock med mye atmosfære.

En annen ting de deler med 1099, er den minimale publikumskontakten, og dette er noe begge band bør jobbe med. I motsetning til 1099, er at man faktisk kan høre ledestemmen, enten det er gjennom gitar, cello eller fiolin, og de har en viss dynamikk i musikken sin. En annen ting jeg kan trekke fram er at i 1099, så alle ut som de trengte å spille noe hele tiden, noe det ikke var behov for, mens i Spurv tar flere en pause, og på den måten både kan spille drivende rocka, og også lene seg tilbake med mer stemningsfylte partier.

Spurv gjør en helt grei konsert, men det er mye å ta tak i her, både når det kommer til låtoppbygging, scene-opptreden, lyden som kommer ut av høytalerne og diverse andre småting.

Lenker:
Spurv
1099

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*