Newsfeed

Jorn: En bergtagende opplevelse!

Foto: Eivind Von Døhlen

Fredag 25. september var det luket for konsert på Rockefeller, hvor ingen ringere enn Jorn skulle “bring heavy rock to all the land”. Og mildt sagt “the rock was brought!”.

Åpningsbandet denne kvelden var Triosphere. Dette bandet minnet meg om en noe mer metallaktig versjon Nightwish, med en vokal som var en blanding av Lita Ford og Maria Breon (Holy Hell). La meg bare si at vokalist Ida Haukland var virkelig en overraskelse, både gjennom nydelig vokal og gode bass ferdigheter. Den dama var rett og slett rå!

Bandet leverte en real og kraftig konsertopplevelse, med kraftfulle melodier og sterk vokal. Samspillet mellom dem var godt, og det var en god flyt i det hele. De klarte virkelig å dra i gang publikum, og var med på å løfte forventingene til Jorn som skulle følge etter dem.

Det ble en rå start på en enda råere kveld, som jeg vil huske så lenge jeg lever.

I det Jorn entret scenen merket man en endring i stemningen i salen, og publikum ble dratt mot scenen. Jørn Lande entret scenen iført blåflammede skinnbukser og startet det hele med et gåsehudfrembringende skrik. Stemningen ble til å ta og føle på allerede i dette sekund. Med en råkul attitude og mindblowing vokal var dette kun starten på en fantastisk konsertopplevelse.

Sang etter sang ble levert med en fantastisk og solid vokal som gjennom hele kvelden var mer eller mindre feilfri. Likheten mellom Jørn og rockens egen gud Dio var ubeskrivelig fantastisk. Ved enkelte tidspunkt var det som å høre Dio han selv, spesielt under deres coverversjon av Rainbow in the dark . Det var virkelig en magisk opplevelse, og om man lukket øynene var det nesten som om Dio han selv var der.

Det ble levert en virkelig magisk gitarsolo fra gitarist Trond Holter, som kanskje for mange er bedre kjent som Teeny, gitaristen fra WigWam. Tross sin fortid som en noe glamifisert gitarist, leverte han virkelig en solo metalen verdig.

Mot slutten av konserten merket man at så å si alle i salen var med, og det hadde en effekt på hele bandet. De virket enda mer gira etter å gi publikum en minneverdig opplevelse, og det kan man trygt si at de gjorde

Hele opplevelsen ble en god blanding av originalitet og gjenkjennelige elementer som er typisk for metal sjangeren. Med sterke vokaler, heftige soloer og godt samspill bandet imellom, var dette som å bli dratt tilbake til det første møtet med sjangeren og det øyeblikket man lærte å elske metal.

I tillegg til å levere en konsertopplevelse utenom det vanlige, hadde gjengen i Jorn en meet and greet i etterkant. Her fikk fansen lov til å slå av en prat, få autograf og ta bilde sammen med frontmann Jørn. Her merket man godt at han tok seg god tid til hver enkelt og virket oppriktig interessert i å komme i kontakt med de som ønsket dette.

Lenker:
Jorn
Triosphere

About permafrost (5 Articles)
bla bla bla bla

2 Comments on Jorn: En bergtagende opplevelse!

  1. Jørn Aasland // 7. October 2015 at 18:10 // Reply

    Stor konsert. Bra oppvarming og ettermingling. Meget bra!

  2. Matthew O'Brien // 7. October 2015 at 23:30 // Reply

    I was in the front row for this whole show and here is the video I took of Rainbow in the Dark https://www.youtube.com/watch?v=ye9JLLZvT-o
    I didn’t get anything else as I was too busy enjoying the show as it was as good as described above.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*