Newsfeed

Galopperende likskuemenn

Vágtázó Halottkémek er et band fra Ungarn hvis navn oversatt til norsk betyr noe så usannsynlig som, galopperende likskuemenn. Bandet ble startet i Budapest i 1975, men siden myndighetene mente de representerte en opposisjonell bevegelse, ble alle bandets første åtte konserter stoppet, og bandet var forbudt de neste elleve årene, selv om de opptrådte i ulike konstellasjoner en rekke ganger i denne perioden.

Musikken til Vágtázó Halottkémek er ikke lett å kategorisere men det er en herlig blanding av ungarsk folkemusikk, psykedelisk musikk, prog og punk! Tekstene tar ofte for seg hunerkongen Attila sitt liv og levne og Ungarsk mytologi. Bandet har særpreg opp og ned og i mente og spiller meget bra og er absolutt noe som de musikalsk sett eventyrlystne bør sjekke opp. Mange kjente musikere har snakket svært pent om dette spennende bandet.  Skiva” A Semmi Kapuin Dörömbölve” er sannsynligvis den rette plassen å starte for den som ønsker å utforske de galopperende likskuemenn.

Lenker:
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*