Newsfeed

Candlemass med  jubileums EP og ny vokalist

30 års leveranser av episk doom metall av jevnt over høy kvalitet feirer svenskene med en 4 spors jubileums EP. Ny permanent vokalist er Mats Levén som forøvrig har vært venn med bandet og medhjelper i årevis. Candlemass dukket for alvor opp på metallfolkets radar i 1986 med «Epicus Doomicus Metallicus», som i dag regnes som et mesterverk av mange.

EP-en spilles i disse dager inn i Ghost Ward Studios i Stockholm sammen med David Castillo som har jobbet med storheter som Avatarium, Katatonia, Opeth og Bloodbath. Skiva rapporteres fra Leif Edling å være svært hard, svært metallisk, flust med gitarer og med coole riff! Edling er for øvrig den eneste musikeren som har vært med siden starten i 1984, men er nå midlertidig delvis på sidelinjen p.g.a. sykdom. Derfor samarbeider superdyktige Per Wiberg fortsatt med Candlemass og foruten tangentinstrumentene tar han seg av bassen.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*