Newsfeed

Krautrockens grunnleggere

Dette legendariske bandet er kanskje det aller viktigste bandet innen den såkalte krautrocken. Det litt spesielle med Amon Düül II bortsett fra store mengder virkelig bra musikk, var at bandet oppstod som et resultat av den radikale Vesttyske bevegelsen på sent sekstitall.  Innen denne bevegelsen var det diverse medlem av den nå så beryktede/berømte Baader-Meinhof grupperingen, eller Rote Armee Fraktion om man vil.

Heldigvis så hadde medlemmene av Amon Düül II ikke noen slags forkjærlighet for voldsromantikk. Derfor ble det en heftig skilsmisse mellom RAF og Düül! I stedet for et fokus på vold og et slikt destruktivt tankegods ble det musikken som stod i sentrum hos Amon Düül II. Resultatet ble blant annet ei skiva som hette «Phallus Dei» som kom i 1969. «Phallus Dei» betyr forøvrig oversatt noe slikt som guds penis. «Phallus Dei» er i ettertid å betrakte som en milepel innen tysk rock, og i tillegg en særdeles viktig skive generelt sett som alle som liker god rock bør ha.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*