Newsfeed

Atena: Energibunter

Atena - Shades Of Black Won't Bring Her Back

Fotograf: Tommy Østby Foto: Tommy Østby

Jeg blir stadig imponert over energien de utviser på konsertene sine, og både musikken og de to vokalistene inviterer tilhørerne til heftig headbanging og moshing. Ved å ha sånne sceneopptredener får de seg fort flere fans, men allikevel virker det som om de begrenser seg selv.

Drammensbandet kom nylig med sitt nye album «Shades Of Black Won’t Bring Her Back», og selv om de har mange gode elementer i musikken sin, opplever jeg at sangene er dårlig oppbygd, og man går fort lei. De fokuserer på å ha gode introer, men basisen i musikken er fortsatt metal- og deathcore, med noe jeg opplever mer på konsertene deres, at vokalistene har en viss hip hop-aktig tilnærming i framføringen av tekstene sine.

En ting jeg reagerer på, er at de ikke klarer å overføre lydbildet sitt fra plate til scene. Og på albumslippkonserten de holdt, blir instrumentene satt i bakgrunnen, mens de to vokalistene ikke bare tar en betydelig del av den lille sceneplassen som er, men også storparten av gulvet foran scenen til moshing. Med kun tjue publikummere blir dette litt overdrevent, men ettersom det virker som konserten er mer for venner, faller dette inn under den akseptable grensa, selv om jeg og fotograf Tommy skygger banen.

De signerte nylig med Negative Vibe Records, som har mange aktive band i stallen sin, og jeg håper de med mer backing i ryggen gjør hyppigere konserter framover, og knytter til seg en lydmann som kan hjelpe til med overføre det totale lydbildet, gjerne på en større scene enn det jeg har sett dem på hittil.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*