Newsfeed

Leprous: Slitesterke

Fotograf: Tommy Østby Foto: Tommy Østby

I kveld stiller Leprous til en etterlengtet konsert på John Dee, som markerer avslutningen på årets europaturne, etter utgivelsen av «The Congregation» tidligere i år. Med seg har de Oslobandet Sphere og sørlendingene Rendezvous Point.

Les også:
Leprous – The Congregation anmeldelse
Rendezvous Point – Solar Storm anmeldelse

Første på scenen i kveld er Rendezvous Point. Bandets består blant annet av trommis Bård Kolstad som også er fast medlem av hovedbandet i kveld og Petter Hallaråker, som er live gitaristen deres. De kom med debuten sin «Solar Storm» tidligere i år, og til å være et ungt, nytt band holder de høy standard allerede, og klarer å overføre lydbildet sitt fra plate til scene.

Vokalist Geirmund Hansen treffer så å si på alle tonene, som er imponerende, siden han ikke har gjort det lett for seg selv på plata. De gjør en veldig god konsert, og det blir morsomt å følge med dem videre, på framtidige utgivelser og i live sammenheng.

Neste opp er Sphere, som skriver på facebook siden deres at de spiller moderne prog metall, men det heller lite progressivitet å spore i musikken deres. Musikken deres spenner rundt metal- og deathcore, med en del nu-metall og tidvis djent-sound. De gjør for så vidt en grei konsert, men det blir veldig forutsigbart, selv om de tar flere elementer fra den den progressive sfære.

Leprous har fire tv-skjermer som scenepropp, som egentlig bare viser hverdagslige hendelser i redusert synsfelt uten relevans til noe, uten å skape en viss «profesjonalitet» for sceneshowet sitt. Volumet på vokalen er satt i høysetet, som er en viktig del av bandets lydbilde, og Einar Solberg gjør en strålende jobb og løfter musikken fram med stemmen sin.

Selv om det er fullt her i kveld, er de et band som gjør en god konsert uansett, som jeg opplevde forrige gang jeg så dem, i Lillestrøm kulturhus, med tjue publikumere. De kjører en veldig gjennomført konsert, med opplever litt strømproblemer litt ut, men både publikum og band tar det med knusende ro, og de fortsetter stilsikkert videre.

De har en veldig høy stjerne innen det moderne prog metall miljøet, med stadige kvalitetsutgivelser, og sisteplata gjør det veldig godt i år på ulike best of-lister, med en førsteplass på rateyourmusic.com, en liste som også inneholder to andre norske album på topp fem.

Det er lite å klage på i kveld, og jeg syns de stadig vokser som band, både i plate format og i live sammenheng, og det blir spennende å se hvordan de følger opp suksessen sin.

Lenker:
Leprous
Rendezvous Point
Sphere

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*