Newsfeed

Gorod: Forførende brutalitet

Gorod – A Maze Of Recycled Creed

Det franske bandet kom med nytt album for noen uker siden, og ikke overraskende leverer de nok et kvalitetsprodukt. De er et band jeg har hatt et godt øye til siden 2009s «Process Of A New Decline» som havnet på toppen av albumfavoritter det året, og de opererer innen hard, progressiv tech death.

Det begynner lett med pianospill på albumintroen Air De L’ordre, før det bærer rett inn i brutalitet i Temple To The Art-God, og Julien Deyres grove vokal. Både denne og stort sett alle sangene på albumet, innehar det Gorod er blitt kjent for, gode melodier, som svirrer rundt vasse riff, teknikalitet og forfølgende rytmer.

Det er flere enkeltlåter som har en egen personlighet over seg, og gjerne veldig gode introer, som tredjelåta Celestials Nature, hvor det låter som om gitarene svever over diamantskyer, mens The Mystic Triad Of Artistry har stemmer som maner fram mørke krefter. Inner Alchemy er Pink Floyd-låta her, hvis du kan se for deg progkjempene i en tech death drakt.

Eneste låta jeg er litt misfornøyd med at de har tatt med her, er sistelåta Syncretic Delirium, som ikke passer så godt med de andre her, når det kommer til melodiføring, og er mer en oppvisning i ren brutalitet, men de prøver så godt de kan å redde den inn med litt luftig gitarspill på slutten.

Igjen en overbevisende skive fra franskmennene, fylt til randen av gode, progressive melodier, samtidig som de holder det knallhardt. Det hadde vært godt å sett de plotte inn en konsertscene i Oslo for den kommende europaturneen deres, siden det er nesten fire år siden de var her sist.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*