Newsfeed

Twilight Force: Alle klisjeer gjort riktig

Twilight Force - Tales of Ancient Prophecies

Er det noen som husker alle de episke og bombastiske power metalbandene fra starten av 2000-tallet? De bandene med symfoniske elementer, keyboards, lynraske riff og nok dobbelbass i trommene til å drepe en elefant. Den stilen døde ut sakte, men sikkert utover 2000-tallet og power metalband hoppet på andre trender i et forsøk på å lage mer moden og kjedelig musikk. Frykt ikke, for Twilight Force fra Sverige er her for å bringe tilbake denne stilen med full kraft.

Det holder å ta en titt på platecoveret for å vite at dette er skikkelig power metal. Det er en drage, en dverg som smir et sverd i drageilden, som er på toppen av et tårn hugget ut i stein, og det er slott og fjell i bakgrunnen. Man bare vet at dette er et bra album med å se på coveret. Tales of Ancient Prophecies åpner akkurat som håper et slik album skal åpne. Med rask power metal som dundrer i vei med dobbelbass og en episk følelse av eventyr. Er man i det rette humøret for fantasy og alle ting nerdete, så er man garantert gåsehud hele veien når man hører de store refrengene som går gjennom hele albumet. Den typen som gjør at man har lyst til å gripe tak i et sverd eller tryllestav og gå ut for å drepe troll og orker.

Vokalstilen til Christian Hedgren er akkurat den typen man forventer fra episk og nerdete power metal. Det er mye bruk av høy pitch rop og skrik i vokalen slik som forventet, men det ikke snakk om falsettvokal hele veien. Når det er sagt, så når han noen veldig høye noter gjennom låtene. Joakim Brodén fra Sabaton er gjestevokalist på den siste låta, og det i seg selv er nesten god nok grunn for power metal fans å sjekke ut dette albumet.

Tales of Ancient Prophecies er alt det fans av denne type power metal ønsker fra et slik album, og alt de som hater denne stilen håpet skulle være død og bortglemt nå for tiden. Stemningen er fantastisk gjennom hele albumet og vekker minner om da jeg oppdaget power metal som ung og var tiltrukket fantasy imaget. Det vekker de minner om hvordan jeg hørte på slik musikk og laget episke musikkvideoer og historier i hodet mens jeg hørt på musikken.

Det er noen fjollete korte spor mellom låtene med overdreven stemmeskuespill som kan ødelegge alle forsøk på å ta albumet seriøst, men man glemmer dem fort når musikken begynner igjen. Og hvis du ikke tåler store doser med cheese og camp, så burde du ikke høre på power metal til å begynne med.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*