Newsfeed

Periphery: Fra rock til djent

Foto: Stian Sjue

Tjue, null, null på torsdag forrige uke åpnet dørene for en kveld med prog metal fra amerikanske Periphery. Som support: deathcore fra Veil of Maya og rock fra Good Tiger.

Oppvarming med dynamisk rockeband
Good Tiger startet kvelden med en dynamisk type rock med mye fram og tilbake. De hadde en del core-elementer. Jeg var litt misfornøyd med volumet til vokalisten Elliott Coleman i starten av konserten deres, men det forbedret seg etter hvert. Det var en del flere som skulle komme senere, men lokalet var kanskje fylt til en fjerdedel allerede. Publikumet bestod overveldende av unge mennesker hele kvelden. Bandet var godt tilstede og beveget seg mye på scenen, uten å ha noen utpreget stil på det. Det ville slå meg utover kvelden hvor lik lyden deres var Peripherys lyd, selv om den var mer rocksentrert.

Lamslår med dundrende bass
Etter litt oppvarming med Mark Okubo synlig tilstede. Av alle gitarer han kunne varmet opp med valgte han en rosa en, men jeg så ironien. I August hadde jeg anmeldt deres seneste utgivelse Matriarch og gitt den litt kritikk av diverse grunner, til syvende og sist at musikken deres kan være litt enkel og at man lett aner en klar formel på hvordan de lager sangene sine. Jeg forventer litt forskjellige fra en utgivelse og fra en live-performance, og derfor har jeg her mer å rose dem for.

Lyden deres var veldig bra. Musikken deres drives en del av konstante grooves og rytmer med dundrende bass og trommer, og skifter mellom lave, demonske growls og høye, skjærende screams. De hadde publikum med fra start til slutt og jeg sto lamslått og hørte på mens bassen dundret i brystet. Lukas Magyar hadde en kommanderende stil og bandet var generelt veldig tilstede hele tiden. Publikum hoppet med bandet til de dundrende rytmene og Magyar mestret det meste han sang veldig godt. Det slo meg hvor godt alle sangene fungerte live, og jeg vil si at de jevnt over gir en veldig bra liveopplevelse. Etter mengden i publikum og bedømme tror jeg mange kom hit for å høre disse og ikke bare Periphery, og jeg tror de også ville si seg godt fornøyd med det de fikk igjen for pengene.

Progpuslespillet vi venta på
Periphery kom på scenen etter en kanskje litt lang intro som ikke minte nok om musikken deres til å helt passe. Jeg tror de kunne lage noe som passet bedre. Alle sangene deres har litt forskjellige stiler, og i forhold til Veil of Maya hadde det litt mer preg av puslespill live og hørtes kanskje litt tilfeldig sammensatt ut. Det var absolutt flest tilstede på dette tidspunktet av konserten, og lille John Dee begynte å bli stappa. Jeg kan hylle alle medlemmene i Periphery med at de alle har en klar personlighet live. Publikum virket veldig kaptivert, selv om de bare på slutten klarte å synge med når vokalist Spencer Sotelo holdt mikrofonen ut mot dem. Han har mye styrke i stemmen, selv om jeg ikke skal legge skjul på at han måtte skippe noen linjer her og der.

Midt i konserten, når de spilte Alpha, fikk de med seg Jørgen Munkeby fra norske Shining på saksofon. Jeg tenkte først at det var en litt sær greie, men lydmessig passa det, og Munkeby fikk også bidratt med noen growls, som erfaren vokalist av Shining. Spencer kan ofte sees med en Shining trøye, mens gitaristene Mark Holcomb og senere også Misha Mansoor har lagd svart metall sammen i Haunted Shores, samtidig som bandet er ganske jazzinfluerte, så kollaborasjonen er nok alt annet enn tilfeldig.

Jeg synes bandet visuelt sett forsvinner litt bakk med Spencer så tydelig i spissen mens de gjemte seg litt mye bak. Mulig jeg skulle ønske de var hakket mer sultne. Etter de gikk av scenen rett etter en sang og publikum ropte etter mer, kom gitaristrioen med også Jake Bowen ut på scenen. De spilte noe instrumentelt sammen i noen minutter, og deretter kom bassist Adam Getgood og trommis Matt Halpern på scenen igjen sammen med vokalisten. Trommisen har en tendens til å konstant lage rare grimaser mens han spiller, noe som er litt distraherende. De avsluttet med to sanger før de sa farvel til publikum.

Lenker:
Good Tiger
Veil of Maya
Periphery

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*