Newsfeed

Grensen mellom verden og underverden

De flest av oss vil når vi hører ordet Styx tenke på hitlåten «Babe», men forhåpentligvis også den fine låten «Boat On The River» fra dette amerikanske bandet. Et band som har røtter tilbake helt til 1961 da under navnet The Tradewinds. I 1966 omdøpte bandet seg til TW4 før de i 1972 tok navnet Styx. Med årene er Styx kanskje mest kjent for å oppløses og gjenforenes, og i skrivende stund kan det synes som de strever mot å få sort belte i nevnte aktivitet!

På gresk skrives Styx som Στύξ, , og det betyr noe sånt som hat og avsky. I gresk mytologi er derimot Styx en elv som utgjør grensen mellom verden og underverden. I oldtiden ble Styx beskrevet som et lite vannløp med en 200 meter høy foss med iskaldt og giftig vann. Fossen forsvinner ned i et underjordisk løp og ned i Hades som er navnet på underverdenen eller dødsriket om en vil. Hades har for øvrig sitt navn etter herskeren der.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (5876 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*