Newsfeed

Våre indre demoner

Det er komplett umulig å har full oversikt over alle de nye bandene som popper opp verden over. Heldigvis så fanger radaren min opp en del, og det blir fort klart at det er mye talent som finnes i underskogen av musikkens forunderlige verden. Romabaserte Heretic’s Dream er et kvinnefrontet femhodet ensemble som tidligere i år slapp albumet, «Floating State Of Mind».

Det var bandet sin tredje fullengder på ca. halvannet år, og ei skive som viser et band i stødig og fin utvikling. En utvikling som leder kvintetten mot et progmetall sound med flerlags vokalmelodier, og rikelig med gitararrangementer og solid rytmikk. Lyrikken dreier seg om å forholde seg til livets utfordringer og våre indre demoner. Heretic’s Dream har i tillegg til en betydelig aktivitet i å tilvirke studioalbum også vært veldig aktive i konsertsammenheng. De har da spilt sammen med artister som Eldritch, Crucified Barbara, Godyva, Secret Sphere og Ritchie Kotzen.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*