Newsfeed

«Den blodige grevinnen» og sortmetallens far

Det svenske bandet Bathory som opererte i randsonen mellom sortmetall, trashmetall og vikingmetall er oppkalt etter den ungarske grevinnen Elizabeth Báthory de Ecsed (07.08.1560 – 21.12.1614). Vi kan trygt fastslå at Elizabeth Báthory levde opp til de grader til utsagnet, «en versting»! Hun omtales i moderne tid som «den blodige grevinnen», og skal etter sigende ha drept så mange som 600 unge kvinner og jenter. I tillegg så utsatte hun ofrene sine for pinsler og overgrep som en hinsides det de fleste av oss kan forestille seg.

Denne groteske og uhyrlig grusomme personen fant altså Tomas Forsberg (14.02.1966 – 07.06.2004) alias Quorthon som et passende bandnavn når han etablerte bandet i Vällingby i 1983. Quorthon er på tross av et noe sprøtt navnevalg en viktig person rent musikkhistorisk. Av mange regnes han som sortmetallen sin far, og også en pioner inn vikingmetall. Pussig nok er det kun en video som eksisterer som kan viser denne multiinstrumentalisten i aksjon. Derfor er den vedlagte videoen smått unik!

Lenke:
Infoside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*