Newsfeed

Halford: Da metalguden kom tilbake

Halford - Resurrection

Etter at Rob Halford forlot Judas Priest 1992, så erklærte han at heavy metal var død og dannet groove metalbandet Fight. Vi er ikke her for å snakke om Fight eller Judas Priest, men da han fikk fornuften tilbake og gav ut Resurrection i 2000.

Resurrection er ren heavy metal. Vi snakker om raske og catchy riff, og selvsagt en masse energi. Det kommer nesten som en selvfølge at det høres ut som noe Judas Priest ville ha gitt ut rundt denne tiden om de ikke var fanget opp av 90-tallets trender. Metal Mike Chlasciak og Patrick Lachman er ingen Glenn Tipton og K. K. Downing, men det er en bra ting siden det gir gitarene en egenart fremfor å være en blåkopi av Judas Priest. Når det er sagt, så kommer riffene nært nok at man skulle tro at man hører på Judas Priest på enkelte låter. Men det er neppe noe problem for noen.

Når man har Rob Halford på vokal, så forventer man den sounden. Stemmen hans er som skapt for ren og ekte heavy metal. Han er i toppform her og det er en musikalsk orgasme å høre på han synge, og på toppen av det hele, så er det en duett med selveste Bruce Dickinson på låta The One You Love to Hate.

Det er ingen tvil at en hver fan av skikkelig heavy metal burde skaffe seg dette albumet. Det er der oppe på samme nivå med noe av det beste Judas Priest gav ut. Hver låt er full av gode riff og god stemning. Det er et av de albumene som gjør at man får lyst til å ta frem øl for å feire at det eksisterer. Det er et av de albumene som gjør livet verdt å leve.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*