Newsfeed

Intronaut: Tilgjengelig utilgjengelighet

Intronaut – The Direction Of Things

Intronaut har vært en av de bandene jeg har fulgt med på siden begynnelsen av karrieren deres, og de har imponert meg med å være kompromissløse ved utgivelse av nytt materiale, og ved å være tro mot lydbildet deres, uansett hvor utilgjengelig det må ha hørt ut for førstegangslyttere. Deres nyeste utgivelse kan vel sies å være deres mest tilgjengelige utgivelse, uten at dette vil si at man kommer inn under huden på plata på mindre enn fem gjennomlyttinger.

Deres nyeste album kommer to år etter deres forrige, «Habitual Levitations (Instilling Word With Tones)», og blant kritikken jeg har sett, blir dette regnet som kanskje deres beste, og jeg er ikke nødvendigvis uenig i det. Fra første sang, Fast Worms, kjører de på med sludgen sin, og jeg kan ta feil når jeg skriver dette, men det høres ut som de rundt to minutters merket slenger inn litt BTBAM influenser i gitarspillet.

Den sangen som jeg først kom inn i, var fjerdesangen The Unlikely Event Of A Water Landing, som står ut, både fra de andre sangene på dette albumet, men også tidligere utgitt materiale, der de tar inn mer renspikka prog metall og grunsjlydende influenser, og kan vel sies å være det mest markante sporet blant de sju som finnes her.

Du finner ikke noe dårlige sanger her, og det kommer ikke som noe stor overraskelse på meg. Selv om jeg liker bandet best når de bare gjør sin egen greie, tror jeg de vil skaffe seg mange flere fans med dette, for det er et gjennomgående godt album.

De er fortiden på turne med BTBAM, Enslaved, Native Construct, som var så uheldig å bli frastjålet mye av utstyret sitt nylig, og Mastodon, som de deler mye av lydbildet sitt med.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*