Newsfeed

Anthrax: Første slag

Anthrax - Fistful of Metal

L-R: Charlie Benante, Frank Bello, Scott Ian, Joey Belladonna, Jon Donais

Fistful of Metal er et av de aller første thrashalbumene som kom ut og som startet Anthrax sin karriere som en av de fire store av amerikansk thrash. Selv om dette er et thrashalbum, så er dette fra en tid hvor speed metal og thrash ikke hadde separert til egne sjangre enda, så man sitter med en miks av begge sjangrene her.

Man har NWOBHM røttene til speed metal blandet sammen med de mer hardcoreinspirerte elementene til thrash side om side. Man kan høre alle elementene her som skulle forme sounden Anthrax ble kjent for på de senere albumene. Musikalsk sett er de ikke helt i mål enda med å bli Anthrax, men i gjengjeld har de mye energi og gode riff her.

En annen ting som skiller seg ut fra senere album er dette er før de fikk Joey Belladonna på vokal. I stedet er det Neil Turbin, som går for en betydelig mer råere og villere vokalstil enn Belladonna sin mer melodiøse stil. Ellers er ikke stemmene deres så veldig forskjellige. Belladonna er kanskje teknisk flinkere, men Turbin har den rette energien for dette albumet.

Dette albumet har all den sjarmen man måtte ønske seg i tidlig thrash, fra tydelig speed metalrøtter til den ungdommelige energien. Alle låtene er fulle av gode riff, det er thrash og speed for alle pengene og det er stort sett alt det man ønsker fra denne type musikk.

Er dette albumet bra nok og viktig nok å kalle det for en klassiker? Jeg vil si det. Det er langt i fra det beste eller viktigste som kom ut i 1984, men det er nært nok. Det er i det minste absolutt null grunner til å hoppe over dette albumet om de liker old school thrash og speed metal.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*