Newsfeed

Deadheads

San Francisco bandet Grateful Dead er utvilsomt å betrakte som legender og ikoner.  Fra starten av i 1965 til frontfiguren Jerry Garcia døde i 1995 spilte hovedsakelig bandet med samme besetning. De tretti årene skapte et utall av blodfans som fulgte bandet fra konsert til konsert. Å si at Grateful Dead var et høyt elsket band er mildt sagt, og blodfansen kalte seg da også stolt «Deadheads» og var komplett dedikert til bandet.

Grateful Dead var kjent for sin egenartede, psykedeliske og eklektiske musikkstil som var en unik amalgam av country, jazz, blues, bluegrass, folk og rock. I konsertmodus ble det en veksling mellom kortere låter og lange improvisasjoner med preg av elektronika. Etter Garcia sin død har de gjenlevende spilt noe sammen og da under navnet, The Dead. Med litt enkel hoderegning så finner vi kjapt ut at The Grateful Dead feirer sitt 50 års jubileum i år!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*