Nyhetsfeed

Mechina: Mer av det samme

Mechina – Progenitor

Joe Tiberi og David Holch i Mechina holder tradisjonen ved like, som de har gjort på de fire siste albumene sine, ved å gi de ut den første januar. Fra 2013 har de også gitt ut ett album i året, så som forventet kom deres nye sci-fi epos, «Progenitor», ut på fredagen i dette nye året.

Det går en rød tråd gjennom utgivelsene deres, og for noen kan dette selvfølgelig være positivt, men for min del, synes jeg de stagnerer utviklingsmessig i nye uttrykk. Det er kretser mye rundt symfonisk, melodiøs dødsmetall, med kjappe rytmer og forskjellige typer vokal, og hauger av lag med koring i bakgrunnen. De tilfører som alltid mye futuristiske elementer, og i flere partier tar de inn future tribal, som får meg til å tenke på den franske duoen Deep Forest, som herja på hitlistene i første halvdel av nittitallet.

Jeg må innrømme at er skeptisk når jeg får et nytt Mechina album i hende, og håper i det lengste at jeg skal få servert noe nytt som jeg ikke har hørt fra bandet før, men i likhet med de tre foregående albumene, så finner man lite overraskelser her, men de fortsetter med sci-fi metallen sin med ulike, lett gjenkjennelige innflytelser.

Jeg lurer på om de har evnen til å slippe seg løs, siden musikken hele tiden føles som den er satt i en ramme, uten mulighet til gi et pust i bakken. De bør kanskje tenkte på å addere space musikk til lydbildet sitt, for å få variasjon i låtmaterialet, som gjerne blir veldig generisk, når de gjør det samme på album etter album. Men èn ting skal bandet ha, er at produksjonen blir stadig stødigere.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (471 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*