Newsfeed

Inceyte: På jakt etter et eget sound

Inceyte – Simple Schematics

Inceyte er en kvartett fra Skottland som nylig kom med debutalbum sitt. Musikken deres befinner seg innen moderne prog metall, med mye innflytelser fra tidlig prog metall, heavy metall og prog rock, og da tenker jeg særlig på Anekdoten, hvis innflytelse er for tydelig til å ikke nevnes.

Selv om to av de tre første sangene på dette albumet, har mye Anekdoten i seg, så prøver bandet å finne et eget lydbilde, og bygger på innflytelsene sine, noe jeg vi si at de bare klarer sånn halvveis. De drar foruten de sjangrene jeg allerede nevnt, også inn tidvise metalcore elementer, og her og der hører jeg også litt grunge.

Bandet har flinke musikere og en god, variert vokalist, som slenger inn litt growling i blant. I tillegg har de god produksjon på sitt første album, noe som ikke er en selvfølge i dagens hjemmemekk-marked. Jeg syns det er en respektabel skive skottene har gitt ut, og jeg vil tror at hvis de fokuserer på de gode sidene sine, så er de stand til å fri seg fra de åpenbare innfluensene.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*