Newsfeed

Cloudscape: Rekreerer seg selv

Cloudscape – Voice Of Reason

Denne utgivelsen føles som dèt albumet Cloudscape skulle ha gitt ut, etter sine to første, deres selvtitulerte og oppfølgeren «Crimson Skies». Istedenfor prøvde bandet å skvise ut alt det som gjorde disse to albumene bra, til det kjedsommelige på de to neste. På «Voice Of Reason» virker det som om bandet endelig har tatt seg i nakkeskinnet, og produsert noe nytt og friskt.

Her hører man tydelig at de har tatt seg bedre tid til å utvikle sangene, noe som har resultert i to spor på rundt ti minutter, noe som er en nesten uhørt lengde i resten diskografien deres. De har alltid hatt en teft for gode melodier, og det er noe de overfører til dette, om enn litt mer utflytende, som passer lydbildet bra.

Fjerdelåta All For Metal, som er en av låtene som stikker seg ut tidlig, er en klassisk heavy metall låt, litt i King Diamond-ånd, hvor Mike Anderson får skinne, og vise hva han er god for, med den kraftfulle stemmen han har. Jeg har alltid syntes at han, som den knallgode vokalisten han er, mer enn noen annen, definerer bandet.

Andersons stemme og den «klassiske» Cloudscape-gitarsounden til Patrik Svärd, selv om de på dette albumet har utviklet denne, og gjort den mye mer variert, er den viktigste årsaken til hvorfor denne skiva føles mer levende enn de foregående.

Helt klart det beste albumet Cloudscape har skapt så langt i karrieren, med mange nye, gode influenser i lydbildet, som gjør dette til en ren fornøyelse for øregangene.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*