Newsfeed

Simplixity: Ødelegger for seg selv

Simplixity – Iter

Dette er en fransk kvintett fra Bordeux-området som spiller progressiv groove metall, med mye hardcore i seg, og som all annen musikk som infiseres av denne sjangeren, er den også her med på degradere en potensiell god utgivelse.

For all del, hvis du ser bort fra disse influensene, og alle rene vokalpartier, er dette en ganske god utgivelse, med helt ok produksjon, variasjon, og tidvise oppløftende partier. Jeg syns de hardeste metalldelene er veldig gode, med den dype, grove growlingvokalen. Det høres som om denne vokalen synges av en annen i bandet, og hvis det er tilfelle, ser jeg ikke hvorfor de har en person i front som trekker bandet såpass mye ned.

De blander også inn en del standard metalcore elementer, og heller ikke disse er særlig fengende, og istedenfor å tilføre musikken gode, alternative influenser, som kunne løftet lydbildet, er disse basert på alt for enkel musikk, og trekker den veldig godt utførte basen, som er grunnen til at dette tross alt er en interessant utgivelse, ned, igjen.

I sistesangen, Zend, som begynner rolig med harpe, xylofon og kvinnestemmer, går de videre til atmosfærisk rock med damevokal, men etter denne delen ødelegger de igjen mye, ved å ta inn influenser fra dårlig musikk, her i form av rnb og pop, og da blir resultatet deretter, noe man ikke har lyst til å høre på, og jeg er usikker på hvilket publikum de prøver å nå med denne sangen, men skulle jeg tatt en gjett, ville jeg sagt de som lar seg fascinere av Babymetal.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*