Newsfeed

Jorn: Melodiøse saker

Jorn - Starfire

Foto: Eivind Von Døhlen

Jørn Lande er en norsk vokalist som er kjent fra en rekke melodiøse heavy metal og power metalband og prosjekter. Hører du på melodiøs metal, så har du nok kommet over et eller flere av de bandene han har sunget for.

«Starfire» er debuten for soloprosjektet hans, og med tanke på de bandene han har vært involvert i, så er det neppe noen overraskelse at Jorn som band ligger et sted mellom melodiøs heavy metal og melodiøs hard rock. Jeg vil si at akkurat dette albumet lener seg betydelig mer imot rock enn metal.

Halve albumet består av coverlåter, og med unntak av Burn av Deep Purple, så er alle coverlåtene fra kjente AOR band fra 70-tallet. Det er tydelig at Jørn Lande ønsker å vise at det er der han drar sin musikalske inspirasjon i fra. Utover Gates of Tears, Deep Purple-låta og Abyss of Evil, så er det egentlig fint lite som minner om metal på «Starfire».

Er man ute etter metal, så er det best å høre på noen av de andre albumene han gav ut under Jorn eller sjekke ut de bandene han har vært med i. Men liker du stemmen hans og liker melodiøs hard rock, så er det ingen grunn til å unngå «Starfire». Det er et bra album i denne stilen, og perfekt for når man er i humør for denne type musikk.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*