Newsfeed

Okkult arabisk sortmetall!

At det kommer bra musikk fra hele verden er et faktum, men et ok sortmetallband fra Saudi Arabia var ikke akkurat det jeg forventet meg! Uansett så leverer Al-Namrood hva vi kan betegne som okkult arabisk sortmetall! På den saudiske trioens siste skive «Diaji Al Joor» mikses tradisjonelle saudisk instrumentering med sortmetall og mer enn noen små blasfemiske blaff.

Er det noe som ikke tas nådig opp i den islamske verden så er det jo nettopp blasfemi! Mot eller galskap, døm selv! Musikken har gjort såpass inntrykk at Al-Namrood faktisk får noen virkelig gode kritikker! Det aller mest fascinerende er jo at bandet tilsynelatende setter sammen elementer som det skulle være komplett umulig å forene!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*