Newsfeed

David Bowie er død

Etter 18 måneders kamp mot den lumske kreftsykdommen måtte til slutt David Bowie gi tapt søndag 10 januar 2016. Det var faktisk bare dager etter hans siste skive «Blackstar» ble sluppet.

«Blackstar» er for øvrig Bowie sin skive nummer 29, så det er snakk om er artist som har levert mye musikk. Bowie var også en av drivkreftene som transformerte deler av rocken om til kunst, og således har han stor musikkhistorisk valens. Spekulasjonen om Bowie sin helse har vært mer i fokus de siste årene enn musikken hans!

David Bowie ble født 8. januar 1947 i London og han fikk sitt gjennombrudd i 1972 med albumet «The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars». Han har også medvirket i en rekke filmer, og hans siste liveopptreden var på en veldedighetskonsert i New York i 2006.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*