Newsfeed

Retrosvensker

Gudars Skymning skjuler på ingen måte at de gjerne skulle levd på 60 eller 70 tallet! Musikken deres er da også 70 talls hardrock, og for å krydre dette tilsettes elementer av blues, folkemusikk og den svenske proggen. Den nye skiva til Gudars Skymning kommer i løpet av februar.

Skiva er døpt «Till Detta Var Jag Nödd Och Tvungen», og ble innspilt på fem dager. Det er rekord fordi svenskene faktisk har vært mye kjappere før! Nå ble det satt av tid til å arbeide med atmosfære og arrangementer! Alt det basiske er spilt inn live med musikerne i samme rom og skiva har en dystopisk undertone. Selv om Gudars Skymring åpenbart har utviklet seg som musikere, så har de beholdt sine to største særpreg, harde riff som groover og tekster på svensk.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6031 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*