Newsfeed

Angantyr: Kampen fortsætter

Angantyr - Kampen fortsætter

Dansk black metal er kanskje ikke like kjent som norsk, men med band som Angantyr, så burde det være det. Kampen fortsætter er et rått og iskaldt album med en grim atmosfære, som er på samme nivå som de norske klassikerne.

Etter en kald intro med råe gitarer sammen lyden av piano, så setter albumet i gang med skikkelig black metal. Lydproduksjonen er som forventet rå og lo-fi slik at man har den frosne og mørke følelsen all god black metal skal ha. Gitarene høres utrolig bra ut i mange av låtene takket være denne produksjonen. Det ligger mye melodi og variasjon i riffene som bygger opp en episk følelse.

Låtene er for det meste mer midttempo enn mye annen black metal og det er ikke noen overdreven bruk av blast beats. Musikken er også mye mer velspilt enn andre band i sjangeren. Det er ikke like primitivt og monotont som man forventer fra black metal, men har i stedet en veldig god låtskriving.

Lyrikken er som forventet antikristen, men uten satanistiske klisjeer. Det er heller fokus på å drive de svake kristne ut av Danmark. Når man kombinerer alle disse elementene med en dyster synth som dukker opp til tider, så ender man opp med genial black metal.

På overflaten er det veldig typisk andrebølge black metal, men hører man etter, så hører man at det ligger det mye talent og genialitet bak musikken. I likhet med det meste innenfor denne type musikk, så tar det en god del gjennomlytninger for å oppdage det, men jeg tror selv de som ikke liker black metal må innrømme at dette er i det minste veldig bra laget om de tar seg tid til dette.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*