Newsfeed

Kalmah: Finske melodier

Kalmah - Swamplord

Når de fleste tenker på melodiøs death metal, så tenker de først og fremst på Sverige og Göteborg. Jeg tenker heller på Finland. Kalmah representerer den finske sounden jeg assossirer med melodiøs death metal og Swamplord er albumet som kickstartet deres karriere som et av Finlands ledende band i sjangeren.

Swamplord er et veldig energisk album fylt opp med gode riff og gitarharmonier. Musikken er som forventet melodiøs, men den føles aldri slapp eller pinglete av den grunn. Den klarer å være både catchy og samtidig å ha en mørk atmosfære. Det er keyboards, men de er aldri for langt fremme i lydbildet og bygger opp riffene og stemningen.

Vokalen er hese rop med en høyere pitch enn den dype growling man forventer fra tradisjonell death metal. Så langt har jeg beskrevet veldig stereotypisk melodiøs death metal fra tidlig 2000-tallet, men Kalmah spiller denne type musikk slik den skal spilles. De gjør alt riktig og det føles fresh selv om de spiller musikk fra en trend mange metalheads i dag anser som død.

Liker du melodiøs death metal, så er det en selvfølge at du burde skaffe deg Swamplord. Hatet du melodiøs death metaltrenden på 2000-tallet, så kommer neppe dette albumet til å få deg til å plutselig like det. Dette er et band jeg først og fremst vil anbefale til fans av sjangeren eller de som er nysgjerrig på den. Men er dette din type musikk, så garanterer jeg at Swamplord kommer til å bli et av dine favorittalbum.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*